Napokon smo dočekali početak A1 Adria lige, a prvi dan su otvorili dva derbija između hrvatskih ekipa Fantastic Esports i Weird Champte  dvije kosovske ekipe, uNIQUE i XPORTAL.

Fantastic uzeo obje mape protiv Weird Champs-a

Frane “BRLE” Brletić je otvorio Inferno s 3 fraga u pistol rundi, a u trećoj rundi je uzeo i ACE. Weird Champsi su uspjeli dobiti vodstvo od 4-0, ali su 4 killa od strane Krunoslava “Salted” Katalinića osigurali prvu rundu za Fantastic. U dvanaestoj rundi je Roko “rbfurious” Barišić otvorio rundu s 2 AWP killa na T strani, ali pametan push preko smoke-a od strane Mario “Mariuchii” Grdović-a je povratio rundu u korist Fantastica. Fantastic su završili poluvrijeme s 8-7 rezultatom, a i uspjeli su uzeti pistol rundu u drugom poluvremenu. Weird Champsi su se nisu mogli vratiti u drugom dijelu igre i Fantastic je dobio prvu mapu 16-9.


Gigi je na sjajan način započeo Train za Fantastic Esports.

Train je započeo s 1v3 clutchom od strane Frana “Gigi” Maroševca. Gigi je uspio ubiti igrača koji je bio u procesu deaktiviranja bombe i nakon sto je on poginuo, nije bilo dovoljno vremena i bomba je eksplodirala. Weird Champs su uzeli prvu gun rundu, ali Matija “NyX” Jovanović je u sljedećoj rundi imao 4 fraga i 1v2 clutch i povećao vodstvo Fantastica. U osmoj rundi je Marin “ROGA” Rogić s AWP-om uradio odličan play i uzeo rundu za Weird Champse.

Oni su uzeli i sljedeće pet runde i su poveli partiju 6-5. ROGA je bio u odličnoj formi i je u trinaestoj rundi imao 16 killa i samo 4 smrti. Weird Champsi su uzeli 9 rundi za redom i završili poluvrijeme 10-5 u njihovu korist. Oni su osigurali četrnaestu rundu nakon B rusha u dvadeset i prvoj rundi. Nakon toga je Fantastic uradio sjajan comeback i uspio pobijediti protivnike iz Hrvatske u produžecima.

uNIQUE i XPORTAL uzeli po mapu

Inferno je bila prva mapa kosovskog derbija i ovo je bio dosta težak meč za obje ekipe. Timovi su naizmjenično uzimali runde i prvo poluvrijeme je završilo 8-7 za uNIQUE. XPORTAL su još jednom izjednačili mapu na 11-11 i nakon toga je XPORTAL dominantno produžio i sve na sve su uzeli 8 runde za redom. Onda se uNIQUE pokušao vratiti u igru, ali je XPORTAL zatvorio mapu 16-14.


Arling “deb0z” Sadiku je smanjio razliku na poluvremenu ovom akcijom

XPORTAL su uzeli prve tri runde na Dust2, a tek onda je uNIQUE uspjeo uzjeti rundu. Dejan “Katalic” Koprivica i ekipa su odmah uzvratili udarac i povećali vodstvo na 5-1. Genc “gxx-” Kolgeci je imao dosta solidno stranu na CT strani Dust-a. Poluvrijeme je završilo 9-6 u korist XPORTALa, ali je uNIQUE dominantno uzeo drugu pistol rundu. Oni su nakon toga izjednačili igru na 9-9, a onda uzeli i sljedeće pet runde. XPORTAL su se pokušali vratiti ali je bilo pre kasno i Serdar “cerber” Mahmuti je završio mapu odličnim killom s nožem.

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime