Četiri odigrane mape su zatvorili prvi tjedan Oktobra, a u ovom playdayu A1 Adria Leaguea su BLUEJAYS bili dominantni, dok su CABRONE5 i uNiQUE podijelili poene.

BLUEJAYS uzeli šest poena ekipi JESTE

Train, jedna od mapa koja je više naklonjena CT strani, je danas bila mapa za različne taktike i executeova lidera ekipe JESTE i BLUEJAYS. Oba tima su imali izvrsnu T stranu dok im je dominantnija CT strana bila problem, ali na kraju se BLUEJAYS povratio u igru i osvojio još 3 poena 16-14 pobjedom. Filip “aVN” Belojica i BLUEJAYS su uzeli pistol rundu, a i sljedeću, a onda je sledio niz od 3 rundi od strane JESTEa. BLUEJAYSu se ovo nije sviđalo i su uzastopno uzeli duplo više rundi – 6. Prve sedam runde drugog poluvremena su završili na strani Emil “EmilShe1n” Mamedova i njegovog tima i oni su dostigli vodstvo od 13-9. BLUEJAYS su pod pritiskom uspjeli uzeti naredne 6 runde i stići do 15 rundi pre protivničkog tima, a onda i zatvoriti prvu mapu.


ellement je iskoristio greške protivnika i clutchovao rundu.

JESTE su na Vertigou osigurali pištoljku iako je Luka “c0llins” Živanović objezbjedio 3 killa. BLUEJAYSova momčad je imala force-buy u drugoj rundi, i Desert Eaglovi i FAMASi su bili dovoljno za da se rezultat izjednači, 1-1. U četvrtoj rundi su JESTE bili na eco, ali to ih nije sprećilo da plantaju bombu i osiguraju sebi drugu rundu. Prvo poluvrijeme su dobili BLUEJAYS s vodstvom od 5 rundi, a oni su osvojili i drugu pistol rundu. Sledili su 5 runde za JESTE, a onda su c0llins & co. upisali dvije. Dimitrije “DiMKE” Veljković je napravio odličan clutch u 28-moj rundi i osigurao match-point za njegovu ekipu koja je onda i završila meč.

CABRONE5 i uNiQUE podijelili po mapu

Za iznenađenje svima, CABRONE5 je odabrao Mirage ali oni nisu razočarali i dobili su njihov prvi meč u ovom playdayu. Pišotljka i druga runda je završila na stranu Andrej “necrogenes1s” Manchevskog i njegovog tima, a onda je Flatron “flatroo” Halimi s četiri fraga upisao uNiQUE na scoreboard. Ubrzo je uNiQUE uzeo još pet 7 rundi, a poluvrijeme je završilo 10-5 u njihovu korist. CABRONE5 su odlično otvorili drugo poluvrijeme te su izjednačili rezultat nakon samo pet rundi. uNiQUE su onda osigurali još dvije runde, ali 2v4 od strane Makedonske ekipe je omogućio CABRONE5u da uzme i preostale 5 runde i zatvori prvu mapu 16-12.

Druga mapa, Dust2, je imala sve, od totalne dominacije uNiQUEa, do produžetke, ali na kraju uNiQUE nije dozvolio da protivnička ekipa kompletira comeback i oni su pobijedili drugu mapu 19-17. uNiQUE su još od početka bili jača ekipa i su uzimali rundu za rundom. CABRONE5 su nakon pet rundi osvojili svoju prvu, a trebali su im još osam za da osiguraju i drugu. Sener “SENER1” Mahmutiev tim je upisao i drugu pistol rundu, ali je CABRONE5 dobio sljedeći force-buy a onda je sledio comeback. Od 15-7 rezultata u jednom trenutku, ekipa CABRONE5 su uzastopno uzeli 8 rundi, i sebi osigurali šansu za pobjedu u produžetke. Nisu mogli završiti taj comeback u overtimeu, ali je ovaj meč bio zanimljiv za gledati i je definitivno pokazao potencijal CABRONE5 ekipe.

Ovi rezultati su omogućili da se uNiQUE probije do drugog mjesta na tabeli:

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime