U organizaciji StarLaddera i ImbaTV-a, održat će se europski ciklus kvalifikacija za WESG, velikog svjetskog natjecanja koje cilja na titulu “Olimpijade Esporta” te osim CS:GO-a ima natjecanja i u drugim popularnim igrama..

Adria CS:GO na europskom LAN-u!

Sam WESG vrijedi 1.5 milijun dolara, a završnica će se održati na LAN-u u Kini. No prije toga tu je niz nacionalnih, sub-regionalnih i regionalnih kvalifikacija. Sama Europa podijeljena je u 15 različitih online kvalifikacijskih područja, kroz koje će se odlučiti 20 ekipa koje će ići na europsku završnicu u Kiev 6.-9. 10. vrijednu čak $75,000!

Ono što je najbitnije za našu Adria regiju je da je rast CS talenta prepoznat te da smo dobili zasebnu kvalifikacijsku sub-regiju – Adriatica! To znači da ćemo na završnici u Kievu uz ponajbolje svjetske ekipe vidjeti i jednog zastupnika iz: Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije ili Srbije.

WESG adria adriatic qualifier

Ono što je bitno napomenuti je to da su timovi limitirani na jednu nacionalnost, tako da tim mora sadržavati 5 igrača iz iste države. Provjere će se obavljati putem skeniranih putovnica, koje će svi igrači koji žele prisustvovati kvalifikacijama morati poslati organizatoru.

Za ekipu koja izbori prvo mjesto na online kvalifikacijama, put na LAN i smještaj u Kievu bit će plaćeni od strane StarLaddera.

Prijavite se na Adriatica kvalifikacije!

Sve dodatne detalje u vezi natjecanja pronađite na službenim stranicama, a na kvalifikacije, koje se održavaju od 20.-22. 9., se možete prijaviti na sljedećem linku. Što veći broj prijavljenih ekipa svakako će pozitivno utjecati na to kako će naša regija biti gledana u budućnosti, tako da pozivamo one uvjereni u svoj skill da se prijave i sudjeluju u natjecanju.

Zvonimir Burazin

Vijesti autora