Kao i u svakoj kompetetivnoj igri, pa tako i u CS-u, stabilan FPS je izrazito bitan – a ono što mnoge igrače iznenadi je činjenica da Counter-Strike: Global Offensive zahtjeva relativno jako računalo da bi radio glatko s dovoljnim brojem FPS-a, makar na prvu tako ne izgleda. Iz tog razloga smo za vas pripremili kratak FAQ o tome kako podignuti FPS, kako biste uživali u igri onako kako je i zamišljena – bez input laga i trzuckanja.

Kako podići CS:GO FPS?

Za početak se pozabavite s vašom verzijom Windowsa

  1. Virusi, malweri i ostale e-štetočine znaju opteretiti računalo ili internetsku vezu, te samim time utjecati na rad igre – svakako preproučamo čišćenje računala s Avastom i Malwarebytesom.
  2. Ažurirajte drivere na vašoj grafičkoj kartici, pogotovo ako je starijeg datuma
  3. Postavite u Steam Libraryu sljedeće launch opcije za CS:GO: “-high -threads X” (X= broj coreova vašeg procesora).”-lv” također daje mali FPS boost, no mijenja animacije smrti pa se nekima možda neće svidjeti.
  4. Ukoliko imate AMD/ATI kombinaciju u vašem računalu, pratite ovaj detaljan video sa savjetima.
  5. Prilikom startanja igre svakako pauzirajte antivirusni program ukoliko isti nudi Realtime Protection.
  6. Ukoliko u igri uživate na prijenosnom računalo, u Control Panelu pod Power Options odaberite “High performance”, te uključite prijenosnik u struju.
  7. Ugasite sve zahtjevnije programe koji vam ne trebaju dok igrate, žderu RAM memoriju i nisu potrebni. Chrome kao glavni krivac.

Prvi korak je riješen, prilagodili ste vaše računalo najbolje što se moglo, a sada možemo krenuti s postavkama unutar same igre:

Najbolje postavke za visoki FPS

U igri pod “Video settings” namjestite sljedeće postavke:

Video Settings Value
Laptop Power Savings Disabled
Shadows Very Low
Texture Detail Low
Effects Low
Shaders Low
Multicore Rendering Enabled
MAAM None
Textures Bilinear/Trilinear
FXA Disabled
VSync Disabled
Motion Blur Disabled

Što se tiče rezolucije, što je manja, to će FPS logično biti veći. No, nekim igračima se teško naviknuti na niske rezolucije poput 800×600, dok ih s druge strane neki profesionalni igrači preferiraju iako nemaju problema s igrom. Moja preporuka je da isprobate niže rezolucije ukoliko vam monitor to dopušta i ako imate stariju grafičku karticu, no na kraju dana je najbitnije da vam je ugodno igrati.

CSGO FPS boost

Ažurirajte neke od komponenti

Temelj svake konfiguracije je kvalitetna matična ploča uz dobar quad core procesor, a sve nakon toga može se povremeno nadograđivati. Iako u većini slučajeva našim čitateljima preporučamo nadogradnju s klasičnog HDD-a na neki od novijih SSD-a, čisto zato jer se osjeti ogromna razlika u radu računala, u slučaju CS:GO promjene su jasne – grafička kartica.

Stoga, ukoliko su savjeti iznad riješili vaš problem s niskim FPS-om, onda slobodno nastavite s CS:GO karijerom, no ukoliko igra i dalje ne surađuje, onda bacite pogled na naš tekst o najboljim grafičkim karticama za CS:GO.

izvorni tekst: gamer.hr

levelzjee

Vijesti autora