Sjevernoamerička organizacija 100Thieves je potpisivanjem momčadi iz Renegadesa po drugi put ušla u CS:GO, a ovaj put planira i ostati duže.

Renegades uskoro sa novim rosterom

Renegades su na CSGO scenu došli davne 2015. godine kada su potpisali roster Vox Eminora. Roster su između ostalih činili i Aaron “AZR” Ward te Justin “jks” Savage koji su u timu i dan danas. Kroz četiri godine postojanja Renegades je pravio brojne izmjene, uglavnom eksperimentišući sa domaćim australskim igračima, a sadašnji roster je formiran krajem septembra prošle godine.

Najveći uspjesi ekipe bili su plasman u TOP8 na IEM Majoru u Katowicama, 3-4 mjesto na StaSeries and i-League Season 7 kao i 3-4 mjesto na posljednjem StarSeries Majoru u Berlinu.

Organizacija ne želi odustati od CS-a te kako su naveli, u skorijoj budućnosti planiraju oformiti novi tim.

100Thieves se vraćaju na CS:GO scenu

100Thieves su svoj prvi CS:GO tim formirali u decembru 2017. godine potpisivanjem igrača ex-Immortalsa. Ovaj projekat je zbog brojnih problema i nesuglasica trajao samo 2 mjeseca, a novopotpisani tim je odigrao samo nekoliko mečeva pre nego što su napustili organizaciju.

Prvi zvanični meč većinski australska ekipa odigrat će već 7. novembra kada će nastupiti na IEM Beijing, a 10 dana kasnije čeka ih meč protiv eUnited u okviru američke EPL lige.

Novi 100Thieves roster

Sastav ekipe 100Thieves je sljedeći:

Justin “jks” Savage
Aaron “AZR” Ward
Joakim “jkaem” Myrbostad
Sean “Gratisfaction” Kaiwai
Jay “Liazz” Tregillgas

RsAleksandar “kassad” Trifunović (trener)

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime