Sinoć je odigrano četvrto izdanje CS:GO ESL Balkan Warmup Cupa, na kojem je uz malo muke pobjedu odnijela ekipa stickerst0p (flegma, nulum, dEnNoNaHH, majki, UNBREAK).

No vratimo se na početak i pregledajmo na bracketu kako je tekao kup.


bracket_2

Za ovaj kup se prijavilo 10 ekipa, pa smo se stoga odlučili za bracket od 16, što je ostavilo neke praznine u prvom kolu, gdje su Kancer-Strike i Nice One odnijeli pobjede protiv sharknado gaminga i Elite Tigersa. Vjerojatno najveće iznenađenje turnira je eliminacija ekipe GIANT5 u prvom meču od strane mouzkingsa. Giantsi jesu bili oslabljeni za nedostatak nikeda, no ne treba previše čuditi da je tinoG-eva ekipa ostvarila solidan rezultat – česti praccovi i stabilan tim urodili su plodom.

U ostalim četvrtfinalima stickerst0p je odnio pobjedu nad bullinim NiceOneom, a Galebovi su u tjesnom meču izbacili jedinu nehrvatsku ekipu, srpski NeverMakeMistake. Zanimljvo je da je Kancer-Strike porazio Narnanas rezultatom 16-12, unatoč tome što je igrač narnanasa – AFRIKANAC imao bombastičnih 35 kilova.

Zatim su uslijedila polufinala, gdje su galebovi odnijeli pobjedu na mapi de_cache rezultatom 16-9, unatoč tome što su izgubili obe pištolj runde. Stickerst0p se namučio s mouzkingsima i pobjedio ih tek u produžecima, u kojoj su lako mogli i izgubiti. Pri vodstvu 2-1 mouz je imao odličnu situaciju na B siteu i timer je bio pri kraju, no uz 4 velika kila UNBREAKea stickerst0p je uspio retakeati site te uzeti sljedeće dvije runde – pa tako i mapu.

U finalu se ponovno igrao cache, gdje je iskusnija ekipa odnijela pobjedu 16-10, dok su se mouzkings morali zadovoljiti 3. mjestom nakon pobjede nad Kancer-Strikeom.

Broj odigranih mečeva po mapi:

Inferno: 5 Mirage: 3 Cache: 2

Inferno ponovno dominira po broju odigranih mečeva, no zanimljivo je da na ovom warmup kupu nije odigran nijedan meč na mapi dust2, definitivno najikoničnijoj CS mapi svih vremena! Osim dusta, nije se igrao nijedan nuke, kao uostalom ni na prošlom warmup cupu. Pošto očito ljudi ne žele igrati nuke, sve se rijeđe igra i na profesionalnim natjecanjima, možda je vrijeme da se nuke izbaci iz rotacije i oslobodi mjesto za neku drugu mapu, poput seasona ili overpassa za sljedeće kupove? Ostavite svoje mišljenje u komentarima.

Sljedeći kup očekujte vjerojatno za 2 tjedna, a dotad se vidimo na SEEC kvalifikacijama koja se održavaju sljedeća 2 četvrtka!

GL&HF

6 KOMENTARI

  1. Da nije bilo pauze vjerojatno bi bilo 15-15 i u OT bi osvojili Galebovi.
    Veliki thumbs up za ekipu mousekingz koji su pregazili Giantse a i nama
    dali dosta muke. Imate puno potencijala i djelujete skladno. Samo tako
    dalje 😉

Komentiraj

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime